Конвенција на Проектот INELI-Balkan

dsc_0147

img_3352

Во периодот од 25-28 Ноември во Софија, Бугарија се одржа Втората
Конвенција на Проектот INELI-Balkan кој е дел од Проектот Future Library
во кој учествуваат 11 земји од Балканот. Македонија е претставена од
нашата колешка Биљана Кочишка и колешките Вилма Јовановска и Катерина
Данаилова од библиотеката во Штип и Неготино и Амбасадорот Иванка Соколова.

Проектот претставува обука за идните лидери на Балканот во процесите на трансформација на Јавните библиотеки.