РАБОТНО ВРЕМЕ 08.30 - 19.30 САБОТА 07.30 - 14.30
Телефон: ++389 (02) 3162-544

Богата збирка на книги од природните и општествените науки, енциклопедии, речници, атласи, лексикони, електронски изданија.

Книгите се користат единствено во двете читални што работат во составот на одделот за научна литература, освен популарната литература и дел од биографските изданија, кои можат да се позајмат надвор од библиотеката.

Работно време: од понеделник до петок – од 8.00-19.30, сабота од 7.00-14.30 часот.